Linsey en Mandy van Brander & Brander

FAQ | Veelgestelde vragen

Website | Betaling & Kosten

Wat kost het?

Je kunt onze startpakketten hier bekijken ter indicatie.

Wijken jouw wensen hiervan af? Geen probleem. We bespreken je wensen in een kennismakingsgesprek en daarna ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

Kan ik in meerdere termijnen betalen?

Ja, standaard hanteren we 3 termijnen, waarvan eentje als aanbetaling na akkoord op de offerte. Maar in meer termijnen betalen is ook prima. Zo kan het luxe pakket van €5500 bijvoorbeeld in 5 maandelijkse termijnen van €1100 opgesplitst worden.

Ik vind het luxe pakket eigenlijk best prijzig…

Er is heel veel prijsverschil in de websitewereld. Bij de een moet je alle input zelf bedenken, maken en aanleveren. En betaal je daarom minder. Dan heb je je eigen plekje online, maar heb je niet per se geprofiteerd van de kennis van een expert.

Bij ons krijg je een totaalpakket. De teksten, fotografie, techniek en het webdesign zijn allemaal goed op elkaar ingespeeld. Voor een effectiever resultaat. En er hangt een hoger prijskaartje aan die extra waarde.

Je krijgt bij ons dus 6 rollen binnen één pakket: copywriter (1), fotograaf (2), huisstijl-ontwerper (3), seo specialist (4), webdesigner (5) en websitebouwer (6). Dus los zou je zo’n €920 per partij kwijt zijn. Voelt al redelijker dan, toch?

En ons doel is dat de website jou consistent meer klanten gaat opleveren. Als jij een aanbod van €1250 hebt en jij straks 2 extra klanten per maand binnenhaalt, heb je de website binnen 3 maanden al meer dan terugverdiend.

Hoeveel pagina’s krijg ik binnen de startprijs?

De ene pagina is meer werk dan de ander. We noemen expres geen X aantal pagina’s in ons startpakket, omdat het veel verschil maakt of iemand 8 pagina’s wil waarvan er 4 simpele pagina’s zijn versus 4 uitgebreide dienstpagina’s.

Daarom bespreken we de pagina’s tijdens het intakegesprek en maken we daarna een offerte. Wat je binnen de startprijs sowieso krijgt:

  • Homepage, over-mij pagina, contactpagina en 2 dienstpagina’s.
  • Plus, indien relevant: FAQ, portfolio en privacyverklaring pagina.
  • Simpele pagina’s zoals een podcast of nieuwspagina pagina zijn ook inclusief.

Bied je veel diensten aan die allemaal hun eigen (uitgebreide) pagina verdienen? Dan komt er meestal meerwerk bij. Daarvoor maken we een offerte op maat.

En heb je nog geen idee welke/hoeveel pagina’s je nodig hebt? Dan denken we natuurlijk graag met je mee vanuit onze expertise. Daar zijn we voor.

Hoe werkt het abonnement?

We willen natuurlijk dat jouw mooie nieuwe website ook goed blijft. We bieden daarom een onderhoudsabonnement waarin Linsey de WordPress updates voor je regelt, jij altijd de nieuwste versie van ons thema ontvangt én je ons makkelijk vragen kunt stellen (2 uur gratis per jaar). 

Het 1e jaar is inclusief, daarna €199 per jaar. Het abonnement is optioneel en kun je per kwartaal stopzetten (het restant-bedrag krijg je terug).

Lees alles over ons abonnement

Verloopt de webhosting ook via jullie?

Nee, we hebben ervoor gekozen om dat apart te houden.

Je kunt dus jouw domeinnaam en webhostingpakket bij je huidige webhost laten blijven verlopen, als je die al hebt. Ben je ontevreden met je huidige webhost en wil je verhuizen naar een ander? Dan kunnen we je daarbij helpen.

Heb je nog geen domeinnaam en/of webhosting? Dan kunnen we je adviseren en uitleggen hoe het werkt. Gemiddeld kost een domeinnaam plus webhosting zo’n €150-250 per jaar, dus hou daar ook rekening mee in je budget. Wij hebben goede ervaringen met Hosting2Go en Antagonist.

Geen idee wat webhosting is? Lees uitleg

Website | Werkwijze

Wat is de gemiddelde levertijd?

Dit ligt aan hoe groot (hoeveel pagina’s) een website moet worden. Maar het voorwerk van de fotografie, teksten & feedback kost gemiddeld zo’n 3 tot 5 weken, en het design & de bouw van de website zo’n 2 tot 4 weken.

Dus je kunt binnen 2 maanden een nieuwe website hebben. We hebben dan ook al tijd ingecalculeerd voor jou om te feedback te geven.

Kan ik straks zelf de website aanpassen?

Ja, we bouwen de website in WordPress en daardoor kan je ook makkelijk zelf aan de slag. We hebben een kennisbank vol met instructievideo’s. Hier leer je o.a. hoe je een pagina maakt en hoe je zelf aanpassingen kan doen. En kom je er niet uit of wil je even sparren? Dan zijn wij er voor je.

Heb je juist geen zin om zelf dingen aan te passen? Dan kun je het werk ook aan ons uitbesteden.

Blijft mijn oude website online tijdens de bouw?

Als je al een website hebt die tijdens de bouw draaiende moet blijven, maken we de nieuwe website eerst op een demo-omgeving.

Als je nog geen site had, dan bouwen we wel gelijk op jouw server en verbergen we alles tijdelijk achter een ‘coming soon’ pagina voor niet-ingelogde bezoekers.

Wat als ik geen fotografie erbij nodig heb?

Heb je recent al bij Mandy of een andere fotograaf professionele foto’s laten maken? Of ben je zelf fotograaf? Dan bespreken we tijdens het intakegesprek of we de fotoshoot achterwege kunnen laten en maken we een offerte op maat.

Waarom hameren we op professionele fotografie? Zelfs met de beste teksten en het mooiste webdesign, zorgt slechte fotografie voor een onprofessionele en onbetrouwbare indruk. Het doet afbreuk de effectiviteit van de website. Om de hoge kwaliteit te kunnen bieden die we willen bieden, zijn professionele foto’s dus een must in onze ogen. Je leest hier meer over de fotoshoot en de voordelen.

Met welk WordPress thema werken jullie?

Een WordPress website heeft altijd één thema actief. Wij gebruiken ons eigen thema dat Linsey zelf heeft gemaakt. Dit thema is zo uitgebreid in opties (lettertypes, kleuren, layout, etc.) dat elke website wel zijn eigen look krijgt. Onze eigen website en alle websites in ons portfolio gebruiken dit thema.

Dankzij dit thema kunnen we websites op maat maken zonder alles vanaf nul te hoeven coderen. Anders praat je al snel over tienduizenden euro’s. Tegelijkertijd heeft Linsey zo wel de techniek compleet in handen. Zo kunnen we je website precies maken zoals wij weten dat goed werkt en kunnen we onze kennis tot in de techniek en het design toepassen. 

Is dit ook geschikt voor beginnende ondernemers?

Wel als je jouw aanbod en doelgroep helder hebt.

Maar ben jij nog echt een kersverse ondernemer in die allereerste testfase zit? Waarbij jouw aanbod elke maand verschuift? (Wat heel normaal is. Je weet pas wat werkt en wat je leuk vindt na het te hebben geprobeerd.) Dan raden we je aan om eerst zelf een simpele website in elkaar te klikken. Het is zonde om deze investering te doen en na drie maanden te merken dat de inhoud eigenlijk niet meer klopt omdat je positionering compleet veranderd is.

Twijfel je? Linsey heeft er een artikel over geschreven: Zelf jouw website maken of uitbesteden?

Komt mijn website hierna gelijk op #1 in Google?

Nee, zo snel gaat dat helaas niet. Niet voor belangrijke zoekwoorden.

Waarom? Goed ranken draait om het vormen van een volledig, fijn, uniek en betrouwbaar zoekresultaat. De basis daarvan is het maken van behulpzame pagina’s die de vragen van jouw doelgroep beantwoorden (plus een paar technische zaken).

Deze sterke basis zetten wij inderdaad voor je neer. Maar Google zoekt ook voorbij jouw eigen website naar positieve signalen over jouw bedrijf.

Zo zal een fotograaf met 50 vijf-sterren reviews als betrouwbaarder geschat worden dan eentje zonder en daarom ook voorrang krijgen in de zoekresultaten. En dat gedeelte — jouw online reputatie — kunnen wij niet voor je oppakken. Wel delen we informatie en tips, natuurlijk.

Waarom beloven sommige partijen dan wel #1? Hoog ranken kan nog redelijk makkelijk op hele specifieke (en vaak nutteloze) zoekwoorden. Zo kunnen we je binnen korte tijd een toppositie op “paarse penguins in Zuid-Holland” beloven, omdat niemand anders daarover een pagina heeft. Er is geen competitie en je content is sowieso uniek. Maar iets nuttigs zoals “trouwfotografie Groningen” of “business coach Utrecht” vereist veel meer tijd en moeite.

Website | “Doen jullie ook..?”

Ik wil een webshop. Doen jullie dat ook?

Wil je alleen een paar producten verkopen? Zoals een e-book, online cursus of workshop? Dan kunnen we een checkout (betaalpagina) per product maken via software zoals Plug & Pay (vanaf €15 p/m). Zie hier een voorbeeld. Dit werkt voor jezelf en voor klanten een stuk simpeler dan een complete webshop.

Wil jij wel een complete webshop waarbij bezoekers een winkelwagen kunnen vullen, favorieten kunnen onthouden en hun eigen klantaccount kunnen maken? Dat bieden wij helaas niet. Wij hebben de keuze gemaakt om te focussen op ondernemers met een kleiner, persoonlijker aanbod; daar ligt onze expertise.

Lees ons artikel om een beter beeld te krijgen van de verschillende opties van betalingen ontvangen online.

Ik heb een blog/portfolio. Kan ik die meenemen?

Ja. Heb je blogartikelen (of cases of reportages) op je oude website staan die je qua inhoud één op één wilt meenemen? We kunnen ze voor je overzetten. We kunnen bijvoorbeeld ook gelijk de paginatitels verbeteren op gebied van SEO.

Heb je er heel veel? In dit soort gevallen kunnen we met je meekijken of ze allemaal over moeten of dat we een selectie maken. Fotografen hebben bijvoorbeeld vaak reportages van 5 jaar geleden op hun website staan die niet meer hun huidige standaard weerspiegelen. Ze doen dan eigenlijk afbreuk aan jouw werk en dus laten we ze vervallen. Altijd in overleg natuurlijk.

We kunnen dit tijdens het kennismakingsgesprek verder bespreken.

Regelen jullie ook zaken zoals Google Analytics?

Ja, Linsey kan Google Analytics voor je instellen en op de website installeren. Wil je extra gebeurtenissen bijhouden (zoals call-to-action clicks) of wil je een Facebook Pixel op de website laden? Dan kan Linsey dit ook voor je instellen via Google Tag Manager. Ook koppelt ze de website met Google Search Console.

Wij zijn echter geen online marketeers dus we doen geen uitgebreide analyses op basis van de verzamelde data of iets dergelijks.

Kunnen jullie de website ook koppelen met software zoals Mailblue?

Ja. Wil je bijvoorbeeld nieuwsbrief-inschrijvingen vanaf je website automatisch bij Mailblue of MailChimp laten binnenkomen? Dan kan Linsey dit voor je koppelen.

Ik wil ook video. Doen jullie dat ook?

Wij maken zelf geen video’s, máár wel hebben wel een paar hele leuke videografen in ons netwerk waaraan we jou kunnen koppelen.

En video toevoegen op de website is geen probleem. We kunnen de video uploaden naar WordPress en tonen, of je kunt de video uploaden naar Youtube of Vimeo en dan “embedden” we de video op de website.

Kunnen jullie ook een logo of huisstijl maken?

Heb je nog geen eigen kleuren of lettertypes? Linsey kan een huisstijl voor je website opstellen vanuit haar webdesign expertise. Dit zit inbegrepen in het startpakket. Hier zit géén logo bij. We kunnen wel je bedrijfsnaam in een mooi lettertype zetten, maar maken geen “symbool logo” (zoals zo’n Starbucks sirene).

Wil je liever een complete branding mét logo (en bijvoorbeeld social media templates of een brochure) laten maken? We hebben een aantal brand creators binnen ons netwerk die we kunnen aanraden, afhankelijk van jouw smaak, zoals Maud van Mauthentique.

Fotografie

Kan ik meer foto’s afnemen?

Ja, dat kan.Na de fotoshoot ontvang je toegang tot een online gallery met de onbewerkte foto’s. Hier kun je aanklikken welke foto’s je bewerkt wilt hebben. Als je op meer foto’s uitkomt dan afgesproken, bewerk ik ze tegen een meerprijs.

Wat kost het?

Je vindt hier mijn tarieven voor een fotoshoot. Wil je ook een nieuwe website laten maken? Dan bespaar je op de shoot via onze fotografie + website combo.

Waar vindt de fotoshoot plaats?

Ik heb expres geen eigen studio. We zoeken samen naar een locatie die past jou en je doel. Dat kan zijn een stijlvol herenhuis, een industrieel pand of op jouw eigen locatie. Ik heb een aantal favoriete locaties en indien nodig zoeken we iets nieuws.

Hoe werkt het na de fotoshoot?

Na de fotoshoot ontvang je eerst toegang tot een online gallery met nog onbewerkte foto’s. Hier kun je aanklikken welke foto’s je bewerkt wilt hebben. Na het kiezen ga ik aan de slag met de foto’s en upload ik de bewerkte foto’s weer naar de online gallery.

Je ontvangt de foto’s in kleur en in zwart/wit. De online gallery is beveiligd met een wachtwoord en kan gedeeld worden met anderen. Via deze gallery kan je alle foto’s in hoge resolutie downloaden. De foto’s blijven lang online staan, dus je kan ze downloaden wanneer het jou uitkomt.

Indien gewenst kan ik de foto’s ook in website resolutie aanleveren, zodat je deze gelijk online kan inzetten.

Ik twijfel of ik fotogeniek genoeg ben…

Als je nog nooit op de foto bent geweest kan het spannend zijn. “Welke poses moet ik aannemen? Kan ik het wel? Ben ik wel fotogeniek?” Ik help je! Iedereen kan mooi op de foto staan, echt waar.

Ik help je met poses en houdingen en ik begeleid je door de fotoshoot heen. Het kan soms voelen alsof je vaak dezelfde poses aanneemt, maar door af te wisselen met kleding, standpunten, licht en plekken worden het toch allemaal diverse foto’s.

Heb je bepaalde ideeën of wil je helemaal los gaan? Go for it! Ik vind niet snel iets gek of raar. Het is juist fijn als je dingen probeert en je op je gemak voelt.

Ik wil ook visagie & haar, hoe werkt dat?

Ik werk samen met twee ervaren make-up & hair artists, die jou laten stralen. Ben je zelf niet handig met haar en visagie en wil je een keer uitpakken? Dan is dit perfect! Het kan net dat beetje extra bieden op de foto.

Natuurlijk blijf je wel gewoon jezelf en kun je vooraf jouw wensen aangeven. Overigens mag je natuurlijk ook zelf een visagist of haarstylist regelen.

Kun je vertellen over werken met figuranten?

Personal Branding fotografie: Jouw werkwijze op beeld zetten kan op verschillende manieren. Het kan al iets simpels zijn als een gesprek uitbeelden. Die extra persoon erbij maakt dat je een echt gesprek kan voeren en zo een andere dynamiek in de foto’s krijgt.

En de figurant? Dat kan gewoon een kennis, vriend of vriendin zijn. Die persoon krijgt ook niet alle aandacht in de foto’s, de focus blijft liggen op jou, want jij bent de hoofdpersoon in jouw verhaal.

Bedrijfsfotografie: Wil je als bedrijf een campagne of beeldbank creëren voor jullie (online) communicatie? Dan kan er gewerkt worden met bijvoorbeeld medewerkers of echte klanten. Ik help je graag en het is altijd een optie om met professionele modellen te werken als dit nodig is of beter werkt voor jouw doeleinden. Vooraf aan de fotoshoot bespreken we de mogelijkheden.

Kan ik de foto’s vrij gebruiken?

Personal Branding fotografie: Ja, je bent vrij om de foto’s te gebruiken. Als je de foto’s op social media plaatst, vind ik het natuurlijk leuk als je een keertje mijn bedrijfsnaam of mijn Instagram, Facebook of LinkedIn pagina noemt.

Worden de foto’s gepubliceerd, bijvoorbeeld bij een artikel? Dan is naamsvermelding verplicht. Het doorverkopen van foto’s is in overleg met mij.

Bedrijfsfotografie: Voor grote campagnes wordt er mogelijk gewerkt met een extra fee voor gebruik, indien dit gaat om groot landelijk of internationaal gebruik. Dit wordt altijd vooraf aangegeven in de offerte.

In elk geval is nabewerking van de foto’s (behalve uitsnijden of tekst erover plaatsen) niet toegestaan. Ik besteed hier veel tijd en liefde aan, dus mocht je bepaalde wensen hebben, neem dan contact op met mij.