Customizer

In de Customizer kun je dingen instellen die voor je gehele website gelden, zoals een cookie banner.

Hoe werkt de Customizer?

1. Ga naar Weergave > Customizer om in de Customizer te komen.
  2. In de linkerbalk kun je kiezen welke sectie je wilt bewerken, bijvoorbeeld Kleuren.
  3. Aan de rechterkant krijg je een “live preview” van de wijzigingen te zien.

Wijzigingen worden pas echt doorgevoerd op jouw website als je bovenaan op ‘publiceren’ klikt.

blog customizer

Blog weergave

Je kunt de weergave van het overzicht aanpassen.

1. Ga naar Weergave > Customizer
  2. Ga naar Blog
  3. Maak jouw keuzes

Pas bijvoorbeeld de achtergrondkleur aan, verander het aantal berichten per rij of verberg de publicatiedatum van de berichten.

customizer whatsapp sectie

WhatsApp Chat knop

Je kunt een WhatsApp chat button tonen. Als iemand erop klikt, opent de app van WhatsApp op mobiel, en de web-versie van WhatsApp op desktop.

1. Ga naar Weergave > Customizer
  2. Ga naar “Extra – WhatsApp Chat knop”
  3. Vul de internationale notatie* van je telefoonnummer in

* Een Nederlands mobiel nummer moet met 31 beginnen. Laat speciale tekens en spaties weg.

customizer back to top sectie

Back To Top knop

Deze knop verschijnt als de bezoeker naar beneden gescrold is. Door erop te klikken kom je weer bovenaan de pagina uit. Handig voor lange pagina’s.

1. Ga naar Weergave > Customizer
  2. Ga naar “Extra – Back To Top knop”
  3. Kies waar de knop moet verschijnen
customizer site notificatie sectie

Site Notificatie

Toon een melding op elke pagina. Bijvoorbeeld, “We zijn het Pinksterweekend open vanaf 10:00”.

1. Ga naar Weergave > Customizer
  2. Ga naar “Extra – Site Notificatie”
  3. Vul je bericht in en plaats eventueel een link naar een pagina met meer informatie
  4. Klaar? Vink “notificatie aanzetten” aan
customizer cookie banner sectie

Een cookie banner voor tracking cookies.

1. Ga naar Weergave > Customizer
  2. Ga naar “Extra – Cookie Banner”
  3. Vul je bericht in en link naar de privacyverklaring
  4. Klaar? Vink “cookie banner aanzetten” aan

Als iemand accepteert wordt de cookie db_cookie_banner met de waarde accepted gezet. En bij afwijzing met de waarde rejected. Op basis van deze waardes kun je wel of niet bepaalde tracking cookies laden.

Instellen op Google Tag Manager

customizer google tracking sectie

Google Analytics of Tag Manager toevoegen

1. Ga naar Weergave > Customizer
  2. Ga naar “Extra – Google Tracking”
  3. Vul jouw tracking ID in

Hoe werkt Google Tag Manager?

Home » Kennisbank » Customizer