Aan het laden…

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Sluiten

Customizer

De algemene look van jouw website (kleuren, lettertype, logo, etc.) kun je instellen in de Customizer. Terug naar kennisbank

Ga direct naar:

wordpress customizer

Hoe werkt de Customizer?

Ga naar Weergave > Customizer.

De Customizer is een tool waarmee je het uiterlijk van jouw WordPress website kunt aanpassen.

Het Customizer-scherm is in 2 delen ingedeeld:

1. Aan de linkerkant vind je een balk met allerlei instellingen.
  2. Aan de rechterkant zie je een “live preview” van je website. Wijzigingen die je in de linkerbalk maakt worden direct zichtbaar in deze preview.

Instellingen

In de linkerbalk van de Customizer heb je een aantal secties, zoals Kleuren en Typografie. In de video’s hieronder loop ik door de onderdelen heen.

Typografie

In de sectie Typografie kun je je eigen lettertypes instellen.

In deze video laat ik zien hoe je lettertypes instelt.

Kleuren

In de sectie Kleuren kun je een achtergrondkleur en 5 accentkleuren instellen. En in de secties Header en Footer kan je de kleuren van je header en footer aanpassen.

In deze video laat ik zien hoe je kleuren instelt.

De instellingen voor de header zijn verspreid over 3 secties:

1. Site-identiteit (timestamp)
    Hier kun je jouw site-titel, ondertitel, logo en favicon kiezen.
  2. Header (timestamp)
    Hier vind je de kleuren, layout en overige header-instellingen.
  3. Menu’s (timestamp)
    Hier kun je jouw menu’s instellen. Je kunt ook direct via Weergave > Menu’s werken in plaats van in de Customizer.
In deze video laat ik zien hoe je de header aanpast.

De instellingen voor de footer zijn verspreid over 3 secties:

1. Footer (timestamp)
    Hier vind je de kleuren, layout en overige footer-instellingen.
  2. Widgets (timestamp)
    Hier bepaal je welke widgets die in de footer mogen. Je kunt ook direct via Weergave > Widgets werken in plaats van in de Customizer.
  3. Menu’s (timestamp)
    Hier kun je jouw menu’s instellen. Je kunt ook direct via Weergave > Menu’s werken in plaats van in de Customizer.
In deze video laat ik zien hoe je de footer aanpast.

Blog & Berichten

In de sectie Blog & Berichten vind je extra instellingen voor de blog.

In deze video laat ik zien hoe je de blog weergave aanpast.

Extra’s

Tot slot heeft het thema een aantal extra’s:

WhatsApp knop instellen in Customizer

WhatsApp Chat knop

Je kunt jouw telefoonnummer invoeren en een WhatsApp Chat knop tonen.

Het opent de app van WhatsApp op mobiel, en de web-versie van WhatsApp op desktop.

Back-to-top knop instellen in Customizer

Back-to-top knop

Hier kun je de back-to-top knop aan of uitzetten, en positioneren. Een handig toevoeging op lange pagina’s.

Notificatie instellen in Customizer

Site Notificatie*

Hiermee kun je een melding of bericht tonen op je hele website. Bijvoorbeeld, “We zijn het Pinksterweekend open vanaf 10:00!” of iets dergelijks.

Google tracking instellen in Customizer

Google Tracking*

Hier kun je het tracking ID van jouw Google Analytics of Google Tag Manager plaatsen. Het thema zorgt voor de rest.

* Deze secties worden via de Double Brander Extra’s plugin getoond, die je standaard bij ons thema meekrijgt. Zie je de secties niet? Check of de plugin geactiveerd is.

Toch nog vragen? Wil je dat wij de aanpassingen doen?