Werken met afbeeldingen

Leer met afbeeldingen werken op jouw WordPress website.

Afbeelding vervangen

Klik in de toolbar op Vervangen om een afbeelding (of video) te vervangen.

Afbeelding of galerij plaatsen

Met het Afbeelding blok kun je een losse foto’s toevoegen. Met het Galerij blok kun je meerdere foto’s naast elkaar tonen.

Afbeelding + tekst ernaast toevoegen

Gebruik het Media & Woorden blok om een afbeelding met tekst ernaast te tonen.

Verklein foto’s voordat je ze uploadt

Voorkom dat je enorme foto’s van 8 MBs naar WordPress uploadt. Dat vertraagt je website.

Heb je geen Photoshop o.i.d.? In de video verklein ik een foto van 8 MB naar 0,3 MB met birme.net.

Instellingen:

• Breedte: 2500 pixels
  • Format: JPG
  • Kwaliteit: 50%

Een afbeelding uploaden

Je kunt een foto uploaden binnen een blok.

Meerdere afbeeldingen uploaden

Wanneer je meerdere foto’s wilt uploaden, is het het snelst om de Media Bibliotheek te gebruiken.

Afbeelding met pop-over

Toon een grotere versie van de foto wanneer iemand erop klikt.

Home » Kennisbank » Werken met afbeeldingen