Mandy en Linsey van Brander & Brander
Werkwijze

Een nieuwe website
in 6 stappen

Wil je misschien een nieuwe website laten maken en ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Op deze pagina beschrijven we onze stappen.

Stap 1. Kennismaken

Denk je eraan om jouw nieuwe website door ons te laten maken? We beginnen standaard met een intakegesprek (± 15-30 minuten videobellen). We stellen je een paar vragen over jouw wensen voor de website en we vertellen je meer over onze werkwijze. Natuurlijk kun jij dan ook vragen stellen, als je die hebt.

We kijken in dit gesprek of ons traject bij jou past en of er een match is. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte van ons.

  • Online kennismaken via videocall
  • Ontvang een vrijblijvende offerte
Mandy Brander, fotograaf bij Brander & Brander

Stap 2. Webteksten

Wij schrijven in de meeste gevallen de teksten voor je. Hoe werkt het? Als input voor de teksten, zullen we eerst videobellen. Dit gesprek duurt zo’n 1,5 uur en de audio nemen we op. We stellen je een paar vragen over jouw onderneming, aanbod en doelgroep.

Deze vragen ontvang je ook van te voren, zodat je je kan voorbereiden als je dat wilt, maar het hoeft niet! We verwachten echt geen perfecte antwoorden. Wij zijn er juist om de kern van jouw verhaal eruit te filteren.

Hierna maken wij een lijst op met de belangrijkste punten: “Wat moet er echt blijven hangen bij mensen? Wat is typisch jou?” Deze punten gebruiken als leidraad tijdens het schrijven. Zo houden we focus. We leggen deze punten natuurlijk eerst aan je voor. 

Zodra de punten akkoord zijn, gaan wij een 1e versie voor de teksten uitschrijven waarop jij makkelijk feedback kan leveren.

Zo bevat jouw website straks de juiste informatie, houden we het tempo erin en ben jij er grotendeels in één middagje vanaf. 

Stap 3. Fotoshoot & Video

Naast goede teksten, zijn goede beelden ook belangrijk. De juiste fotografie is onmisbaar voor een professionele, warme en betrouwbare uitstraling op je website. Daarom krijg je bij ons ook nieuwe foto’s (video is ook mogelijk). Deze beelden kun je natuurlijk ook weer mooi inzetten op social media.

Je zoekt met Mandy een geschikte datum uit en ze denkt met je mee over het concept en een geschikte locatie. Verder kan ze je o.a. adviseren over kleding, poses en figuranten. Voor een geslaagde, high-end shoot.

Goede fotografie helpt je een professionele en betrouwbare indruk achter te laten op bezoekers. Naast mooie portretten, kun je ook jouw werkwijze op de foto of video laten zetten.

Website van een trouwfotograaf

Stap 4. Webdesign & vullen

We hebben een hoop voorwerk gedaan, nu is het tijd om de website te gaan maken. Je videobelt nog een keertje kort met Linsey over huisstijl en webdesign. Hierin loopt ze een paar voorbeelden met je door en geeft advies: “Wat vind je mooi en wat juist niet? En past dat bij wat je wilt uitstralen?”

Want we willen tot een design komen die jij mooi vindt én die tegelijkertijd de juiste indruk achterlaat op bezoekers.

Na dit gesprek gaat Linsey aan de slag met een 1e pagina waarop jij feedback kunt geven. Deze 1e pagina gebruiken we als springplank voor de rest van de website.

Ben je tevreden? Dan gaat Linsey verder met het vullen van de rest van de website. Dit proces gaat meestal snel dankzij al het voorwerk dat we gedaan hebben. Je krijgt per pagina weer minimaal één feedbackronde.

Stap 5. Livegang

Zijn alle pagina’s akkoord? Dan kan jouw nieuwe website gelanceerd worden. Als je het fijn vindt, kun je zelf nog laatste wijzigingen doorvoeren, zoals kleine tekstaanpassingen. Dit doen wij natuurlijk ook met liefde voor je, maar sommige klanten vinden het fijn om dit zelf te doen.

Staan alle puntjes op de i? Dan gaat de website live en kan de hele wereld jouw gloednieuwe website bewonderen!

Linsey zal de website ook aan Search Console koppelen en daarmee Google een seintje geven om een kijkje te nemen.

Linsey Brander, webdeveloper bij Brander & Brander

Stap 6. Ondersteuning & Onderhoud

Ook na livegang staan we voor je klaar. Want we willen dat je mooie nieuwe website ook goed blijft.

Dankzij ons onderhoudsabonnement regelen wij de WordPress updates voor je, heb je altijd de nieuwste versie van ons thema én kun jij ons altijd vragen stellen. 

En in onze kennisbank leggen we je uit hoe je de website eenvoudig zelf kunt aanpassen of bijvoorbeeld kunt gaan bloggen. Maar je kunt aanpassingen of nieuwe pagina’s natuurlijk ook aan ons uitbesteden.

Vragen?

Dat waren onze stappen. Heb je toch nog vragen? Lees onze FAQ sectie eens door of stuur ons gerust een bericht.

Mandy en Linsey van Brander & Brander

Een professionele website laten maken

Pak het gelijk goed aan. Wij vertalen jouw onderneming graag naar een website die je met trots aan jouw klanten zal willen tonen. We kijken er naar uit je te spreken!