Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Linsey en Mandy in gesprek met een klant, websites op maat
WERKWIJZE

Website Stappenplan

Ben je benieuwd hoe het laten maken van een nieuwe website in zijn werk gaat? Op deze pagina beschrijven we stap voor stap onze werkwijze.

Stap 1. Intake fase

Interesse in een samenwerking? We zijn benieuwd naar je wensen! Je kan ons intakeformulier invullen en hierna plannen we een online videogesprek om te kijken of er een match is. Zo ja, bepalen we gelijk welke pagina’s de website (globaal) moet bevatten en maken we een offerte voor je op.

 • Online kennismaken
 • Ontvang een vrijblijvende offerte
Mandy in gesprek met klant, webteksten schrijven

Stap 2. Webteksten schrijven

Omdat veel mensen worstelen met schrijven of niet weten wat er allemaal op een website hoort te staan (wat logisch is), schrijven wij de webteksten voor je.

Je gaat eerst een middagje met Mandy zitten; het liefst live, maar online mag natuurlijk ook. Ze loopt samen met jou door een aantal vragen (die ontvang je ook van te voren) om zo een goed beeld van jouw onderneming, doelgroep, aanbod en de gewenste toon te krijgen.

Daarna gaat Mandy de teksten uitwerken. Zij schrijft de eerste opzet, waarna Linsey vanuit haar website expertise de teksten structureert en aanscherpt. En jij mag natuurlijk feedback geven.

Zo bevat jouw website straks de juiste informatie, houden we het tempo erin en ben jij er grotendeels in één middagje vanaf. 

Stap 3. Fotoshoot & Video

Naast tekst is goed beeld ook essentieel voor een professionele website. Daarom krijg je bij ons ook een fotoshoot (video is ook mogelijk). Je zoekt met Mandy een geschikte datum uit en ze denkt met je mee over een geschikte locatie. Verder kan ze je o.a. adviseren over kleding, poses en het werken met figuranten. Voor een geslaagde, high-end shoot.

Goede fotografie helpt je een professionele en betrouwbare indruk achter te laten op bezoekers. Naast prachtige portretten, kun je ook je werkwijze op de foto of video laten zetten.

webdesign

Stap 4. Eerste opzet

Zodra alle input (tekst en beeld) binnen is, zal je met Linsey videobellen over het webdesign. Ze loopt o.a. een paar voorbeelden met je door om zo een beter beeld van jouw smaak en gewenste uitstraling te krijgen.

Want we willen tot een webdesign komen die jij mooi vindt en die tegelijkertijd ook goed matcht met de indruk die je wilt achterlaten op je publiek.

Na dit gesprek gaat Linsey aan de slag met een eerste pagina waarop jij feedback kunt geven.

Deze eerste pagina gebruiken we als springplank voor de rest van de website.

Ben je tevreden met het ontwerp? Straalt de pagina uit wat jij wilt uitstralen? Je kunt feedback geven via de mail of we videobellen nog een keertje.

Stap 5. Alle pagina’s vullen

Is de eerste opzet helemaal naar wens? Dan gaat Linsey verder met het vullen van de rest van de website. Dit proces kan snel gaan dankzij al het voorwerk dat we gedaan hebben.

Je krijgt per pagina weer minimaal één feedbackronde. En we kunnen natuurlijk tussendoor weer eventjes (video)bellen.

Linsey en Mandy van Brander & Brander

Stap 6. Website livegang

Zijn alle pagina’s akkoord? Dan kan de website in principe gelanceerd worden.

Als je het fijn vindt, kun je zelf nog laatste wijzigingen doorvoeren, zoals kleine tekstaanpassingen. Dit doen wij natuurlijk ook met liefde voor je, maar sommige klanten vinden het fijn om dit zelf te doen.

Staan alle puntjes op de i? Dan gaat de website live en kan de hele wereld jouw gloednieuwe website bewonderen!

Linsey zal de website ook aan Search Console koppelen en Google een seintje geven om een kijkje te nemen.

Stap 7. Ondersteuning & Onderhoud

Dankzij ons abonnement regelen wij de WordPress updates voor je, heb je altijd de nieuwste versie van ons thema én kun jij ons altijd vragen stellen.

In onze kennisbank leggen we je uit hoe je de website eenvoudig zelf kunt aanpassen of bijvoorbeeld kunt gaan bloggen. Maar je kunt nieuwe pagina’s natuurlijk ook aan ons uitbesteden.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde levertijd?

Het hele proces kost gemiddeld 7-9 weken.

Meestal duurt het voorwerk (interview, fotoshoot, teksten en feedback) zo’n 4-5 weken, en de bouw van de website zo’n 3-4 weken. Hoe sneller jij feedback kan leveren, hoe sneller wij kunnen werken.

Wat kost het?

Je vindt hier onze pakketten en starttarieven.

Ik wil juist wel zelf de teksten schrijven, kan dat?

Normaalgesproken schrijven wij de webteksten (zie stap 2), maar als jij heel graag zelf wilt schrijven, mag dat natuurlijk. We zullen je dan wel een aantal tips sturen over welke vragen jouw website ten minste hoort te beantwoorden om zo jouw doelgroep voldoende te informeren en om jouw waarde duidelijk te maken.

Hoe werkt het abonnement?

We werken met een abonnement om ervoor te zorgen dat jouw website altijd met de nieuwste WordPress versie werkt. En zodat je bij ons kunt blijven aankloppen met vragen na oplevering van de website.

Het abonnement is het 1e jaar gratis, daarna is het €199 per jaar, inclusief:

 • Altijd de nieuwste thema updates
 • Wij voeren de WordPress core kwartaalupdates voor jou uit. De kleinere thema en plugin updates verlopen automatisch
 • Automatische backups via de premium plugin UpdraftPlus
  (Enterprise licentie t.w.v. €147 p/j)
 • Formulieren via de premium plugin Gravity Forms
  (Elite licentie t.w.v. €240 p/j)
 • Toegang tot onze kennisbank met WordPress instructievideo’s en SEO tips
 • Inclusief 3 uur aan vragen per jaar
“Waarom heb ik eigenlijk thema updates nodig?”

De techniek van WordPress staat niet stil. Elke 3 maanden komt er een core update uit die verbeteringen en nieuwe functies toevoegt. Om ervoor te zorgen dat jouw website altijd met de nieuwste WordPress versie werkt, blijft Linsey de code van ons thema bijwerken. Ook voegt ze van tijd tot tijd nieuwe blokken en functies toe, welke dus ook voor jou toegankelijk worden.

Meer vragen? Lees onze volledige FAQ sectie of stuur ons een bericht.

Mandy en Linsey van Brander & Brander

Wil jij ook jouw nieuwe website laten maken door professionals?