Wat krijg je?

  • Technisch onderhoud: Wij voeren de WordPress core updates voor je uit en je ontvangt altijd de laatste versie van ons WordPress thema.
  • Automatische backups via de premium plugin UpdraftPlus 
  • Uitgebreide formulieren via de premium plugin Gravity Forms 
  • Kennisbank met instructievideo’s en SEO tips
  • 2 gratis vraaguren per jaar o.a. voor vragen, kleine aanpassingen of om even te brainstormen (videobellen)

Waarom werken wij met een abonnement?

De techniek achter websites staat niet stil. Of je nou met WordPress, Wix of SquareSpace werkt, technisch onderhoud is nodig. 

Technisch onderhoud

WordPress brengt elk kwartaal een grote update uit waarbij er nieuwe functies bijkomen en oude functies wegvallen. Dit betekent dat in elk WordPress thema de code bijgewerkt en getest moeten blijven worden, zodat het altijd met de nieuwste WordPress versie werkt.

Linsey blijft dus, ook nadat je website af is, het thema bijhouden. Deze uren berekenen wij deels aan onze klanten door.

Lift mee op onze groepslicenties

Daarnaast lift je als klant mee op onze groepslicenties voor de plugins UpdraftPlus (backups) en Gravity Forms (formulieren) en berekenen we deze kosten ook deels door. Als je deze twee licenties zelf los zou aanschaffen, zou je zo’n 150 euro per jaar kwijt zijn. 

Vraaguren & ondersteuning

Daarnaast willen we onze klanten ondersteunen op technisch en inhoudelijk vlak. Je kunt nu bij ons terecht voor vragen of voor een videocall zonder dat je gelijk een factuur op de mat krijgt.

En in plaats van dat je alleen thema-updates ontvangt en jij het zelf verder moet uitzoeken, pakken wij de hele rompslomp van het regelen en checken van WordPress core updates op. Ook houden we de meldingen van Google Search Console voor je bij.

Zo kun jij je focussen op je bedrijf, wetende dat de techniek wel snor zit én blijft.

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we nog een aantal veelgestelde vragen over ons abonnement en over technische zaken uitgeschreven.

Algemeen

Kan ik het abonnement op elk moment stopzetten?

Het 1e jaar is gratis en daarna kun je bepalen of je een nieuw (en betaald) jaar aan wilt gaan. Zo ja, kun je het abonnement daarna per kwartaal stopzetten. Het restant-bedrag krijg je terug.

Wat kost het?

Het eerste jaar is inclusief, daarna €199 per jaar (exclusief btw).

Wat gebeurt er als ik het abonnement stopzet?

De website blijft nog wel gewoon draaien. Je zit dus niet permanent aan ons vastgeketend 😉 Wel stoppen de thema-updates, dus je hebt dan 3 keuzes:

Optie 1: Je bent geswitched naar een andere websitebouwer. We zetten de thema-updates stop en we geven de bouwer alle benodigde inloggegevens zodat hij of zij het verder op kan pakken (een nieuw thema installeren, etc.).

Optie 2: Je wilt zelf met een ander WordPress thema verder. We zetten de thema-updates stop en Linsey zet alle blokken die uniek aan ons thema zijn om naar een vergelijkbare standaard blokvariant. Zo gaat er geen content verloren als je van thema wisselt. Wel zal het design er anders (vooral simpeler) uitzien. Linsey kan ons thema daarna voor je wisselen naar het nieuwste officiële* WordPress thema of je gaat zelf verder aan de slag met een ander thema.

Optie 3: We laten ons thema staan, maar wij bieden geen ondersteuning meer en je ontvangt geen thema-updates meer. Daardoor kan het thema na een tijdje niet meer goed werken na een nieuwe WordPress core update (waarom?).

Daarnaast: Verder zullen we de plugin UpdraftPlus omzetten naar de gratis variant die minder opties heeft. De plugin Gravity Forms heeft geen gratis variant; we zullen de plugin verwijderen. Tenzij je je eigen licenties aanschaft. Dan zetten we de plugin(s) over naar jouw eigen licentie. 

* Het nieuwste thema uit de gratis Twenty reeks. Deze thema’s worden door het WordPress team gemaakt en het ondersteunt alle default settings en volgt alle best practices. Dit thema kun je daarom ook makkelijk weer naar een ander (betaald) thema omzetten.

Valt de webhosting ook onder het abonnement?

Nee, je domeinnaam en webhosting pakket moet je los aanschaffen. Dat is weer een vak apart. Een beetje alsof je de elektricien vraagt of hij ook even de riolering kan doen. Er zijn partijen die het wel samen aanbieden, maar wij niet. Voordeel is dat je dan op dat vlak niet aan ons vastzit.  

We kunnen je wel adviseren over geschikte hostingpartijen en over welk pakket je minimaal nodig hebt. 

Wij hebben zelf goede ervaringen met Hosting2Go en Antagonist. Daarnaast zijn TransIP, Vimexx en MijnDomein ook bekende partijen. Meestal ben je zo’n 250 euro per jaar aan je domeinnaam plus webhosting kwijt. Deze kosten staan dus los van je onderhoudsabonnement bij ons. 

Heb je geen idee wat webhosting inhoudt? Je leest hier meer uitleg.

Thema en technisch onderhoud

Wat is een WordPress thema?

We maken websites met WordPress. Elke WordPress website heeft één thema actief, en daarnaast meestal ook een aantal plugins voor extra functies zoals een contactformulier.

Je kunt het zien als een huis. WordPress verzorgt de basis: de buitenmuren, de riolering, de elektriciteit en basis meubilair. Je kunt er wonen, maar het is kil. Het thema is de laag erboven: het zorgt voor de kleuren op de muur, de mooie eiken vloer, en de grote groene fluwelen hoekbank in plaats van een simpel krukje. 

Er bestaan gratis en betaalde (premium) thema’s. De gratis thema’s zijn vaak basic. De Twenty series wordt bijvoorbeeld door de WordPress community bijgehouden. Daarnaast hebben veel gratis thema de optie om een betaalde, uitgebreidere versie aan te schaffen. Daarnaast heb je premium thema’s (zoals de onze), die vaak een stuk uitgebreider en mooier zijn.

Doorgaans hebben premium thema’s doorlopende jaarlijkse kosten, omdat de bouwer constant nieuwe WordPress versies moet blijven ondersteunen en zichzelf in de vinger snijdt als ze deze uren (en dus kosten) niet kunnen doorberekenen.

Welk WordPress thema gebruiken jullie?

Wij gebruiken ons eigen thema dat Linsey zelf heeft geprogrammeerd (en blijft bijhouden en uitbreiden). Zo kunnen we je website precies maken zoals wij weten dat goed werkt en kunnen we onze kennis tot in de techniek en het design toepassen. Dit thema is verder nergens los te koop. 

Het thema is zo uitgebreid in opties – lettertypes, kleuren, layout – dat elke website wel zijn eigen look krijgt. In onze Brander & Brander signature style. Deze website en alle websites in ons portfolio gebruiken ook dit thema. 

Wat zijn WordPress core updates?

WordPress heeft kleinere veiligheidsupdates die bugs oplossen. Deze updates verlopen automatisch zodat je website veilig blijft. De kleinere thema en plugins updates laten we ook automatisch verlopen. 

Daarnaast brengt WordPress elk kwartaal een grote update uit waarbij er nieuwe functies bijkomen en oude functies wegvallen. Dit noem je een core update. Bijvoorbeeld van WordPress 6.5 naar 6.6 is een core update. En een update van 6.5.1 naar 6.5.2 is zo’n kleinere veiligheidsupdate. 

Core updates kunnen automatisch verlopen of handmatig doorgevoerd worden. Wij doen de core updates handmatig voor je uit. Waarom? Bij zo’n core update kunnen er dingen “breken” op je website. Bijvoorbeeld als een plugin niet goed voorbereid is op een verandering in de nieuwe core update. Of als er een bug in de core update zelf zit.

Bij elke core update loopt Linsey de website langs en maakt van tevoren een database backup. Mocht er een conflict zijn, dan kan de website teruggezet worden naar de vorige WordPress versie totdat het conflict opgelost is. Dit is haast nooit nodig, maar better safe than sorry.

Waarom heb ik thema-updates nodig?

De techniek achter websites staat niet stil. WordPress brengt elk kwartaal een core update uit waarbij er nieuwe functies bijkomen en oude functies wegvallen. Daarom moet elk thema bij zo’n core update getest en bijgewerkt worden om correct met die nieuwste WordPress versie te blijven werken.

Dus als je dan je WordPress updatet naar de nieuwe versie, maar je thema deze versie nog niet ondersteunt, kan er een conflict tussen de twee ontstaan waardoor je site niet/minder goed werkt. Hoe meer versies je achterloopt, hoe kans hierop.

Wat als ik nou gewoon helemaal geen updates doe?

Je kunt ook zeggen “de website is af, ik laat alleen de kleine veiligheidsupdates automatisch verlopen en doe verder deur dicht”. Dan zal de website een jaar of twee zo mee kunnen als je WordPress, het thema én de plugins niet bijwerkt (om daarmee code-conflicten tussen te voorkomen). 

Officieel ondersteunt WordPress alleen hun nieuwste versie (bron), maar veiligheidsupdates blijven meestal een paar jaar voor oudere versies doorgaan. Je website kan dus wel even doordraaien zonder updates, maar je zal niet profiteren van verbeteringen in de WordPress code (snelheid, nieuwe blokken, etc.). Het is geen aanrader en zonde, maar het is dus wel mogelijk.

Kan ik alleen de thema-updates wil ontvangen en de rest niet?

Voor een lager jaarbedrag? Op dit moment bieden we dit niet aan.

Klanten kunnen dan achter gaan lopen met hun WordPress core updates en dan moet ons thema onnodig veel oude versies blijven ondersteunen (wat Linsey weer extra tijd kost). Dat is voor ons kostentechnisch niet handig en het past ook niet bij onze visie.

Wat als ik na een paar jaar een nieuwe look wil?

Dat kan! Heb je bijvoorbeeld een nieuwe branding laten maken? En wil je je nieuwe logo, lettertypes en kleuren ook op je website doorvoeren? Geef ons een seintje en Linsey voert het voor je door.

Ze kan dan gelijk advies geven. Soms komen mensen bijvoorbeeld met kleurencombinaties die op een website niet goed werken in verband met de leesbaarheid van het kleurcontrast.

Wat als Linsey ziek wordt?

Linsey onderhoudt het thema, dus wat gebeurt er als ze uitvalt? Bij een lange periode zullen we voor vervanging zorgen door een andere WordPress developer. Linsey volgt de standaard WordPress richtlijnen, dus andere WordPress developers kunnen ook met ons thema uit de voeten.

Bij een korte uitvalperiode is geen vervanging nodig. De belangrijkste updates (= de WordPress veiligheidsupdates) verlopen automatisch en de core updates zijn dus maar één keer per kwartaal en kunnen gerust een paar weken later doorgevoerd worden zonder veiligheidsrisico’s.

UpdraftPlus: Automatische updates

Wat is UpdraftPlus?

UpdraftPlus is een premium plugin waarmee automatische backups van je website gemaakt worden. Deze worden zipped en remote opgeslagen in een aparte Google Drive. Zo staan de backups veilig opgeslagen en kunnen ze niet kwijtraken als bijvoorbeeld Linsey haar Macbook opeens de brui eraan geeft. 

Er wordt elke week automatisch een complete backup (bestanden en database) gemaakt. Deze frequentie kunnen we ook verhogen als je bijvoorbeeld dagelijks dingen aanpast op de website.

Kan dit niet gewoon gratis via mijn webhost?

Sommige webhosts bieden ook backups aan. Er zit hier veel verschil in. Bij UpdraftPlus weten we zeker dat het goed werkt. Omdat we al onze klanten dezelfde waarde willen geven, hebben we gekozen om dit via een WordPress plugin te regelen.

Waarom zou ik backups nodig hebben?

Het is fijn om backups achter de hand te hebben voor als je website gehackt wordt, als er iets misgaat bij de host of als bijvoorbeeld een update niet helemaal goed gegaan is. Dan kunnen we een recente versie van de website terugzetten. We hebben dit in 5 jaar slechts 1x hoeven doen, maar het is fijn om die zekerheid te hebben.

Hoe beschermen jullie mijn website tegen hackers?

Naast de standaard maatregelen (bv. niet de default admin user name of database prefix gebruiken), beschermen we je WordPress website door er de plugin WordFence op te zetten. WordFence beschermt o.a. de inlog beter (brute force protection, invisible reCAPTCHA, etc.), scant op malware en heeft een firewall.

Omdat WordPress op heel veel websites gebruikt wordt, is het een populairder doelwit voor hackers dan een willekeurig, kleiner platform. Net zoals Windows vaker dan Apple doelwit is voor virussen. Maar het voordeel is dat WordPress een grote community heeft. Het is open source, wat betekent dat iedereen kan suggesties doen om de code te verbeteren. Twee ogen zien meer dan een.

Er zitten tussen de core updates daarom vaak ook kleinere veiligheidsupdates. Als iemand ergens een gat ontdekt heeft, wordt dit snel opgepakt en wordt er gelijk een WordPress veiligheidsupdate uitgestuurd. Deze updates verlopen automatisch.

GravityForms: Formulieren

Wat is Gravity Forms?

Gravity Forms is een premium plugin waarmee je uitgebreide formulieren kunt maken. Wij zullen deze plugin gebruiken als je formulieren op je website wilt.

Kan ik hiervoor niet gewoon een gratis plugin nemen?

Wij hebben gekozen voor Gravity Forms omdat het fijn en betrouwbaar werkt. Daarnaast heeft het uitgebreide functies en is het goed schaalbaar. De ene klant zal genoeg hebben aan een simpel contactformuliertje, de ander wil een uitgebreid formulier met stappen en if/else velden. Gravity Forms kan beide gevallen aan.

Daarnaast is het voor ons onhandig om telkens in een andere formulier plugin te moeten duiken of om te moeten switchen als je na een jaar wel meer functies wilt. Vandaar ook onze keuze.

Hoe voorkomen jullie spam inzendingen?

We zullen reCaptcha v3 op je formulieren zetten tegen spam. Dat is een “onzichtbare” reCaptcha.

Want je kent misschien wel die irritante, oude captcha’s waarbij je alle vakjes met een stoplicht moet aanklikken. Bij v3 mensen moeten pas echt plaatjes kiezen wanneer hun surfgedrag als verdacht gemarkeerd wordt. In de praktijk zal het gros van je gewone bezoekers dus geen extra handeling hoeven doen. 

Wij gebruiken het ook in onze eigen formulieren. Het enige wat er dan bij moet staan, is zo’n “Deze website wordt beschermd met …” melding i.v.m. privacywetgeving.

Je kunt niet helemaal voorkomen dat er nooit een spam inzending tussendoor glipt (bij onszelf zo’n 1x per 2 maanden), maar het gros wordt zo goed tegengehouden.

Vraaguren

Waarvoor kan ik de vraaguren inzetten?

Ten eerste voor vragen uiteraard, maar ook voor kleine aanpassingen, zoals een foto vervangen of de footer aanpassen. Dit kun je trouwens ook zelf doen, maar sommige mensen laten het liever aan ons over. 

Daarnaast kun je de uren bijvoorbeeld ook inzetten om een half uurtje te brainstormen tijdens een videocall. Bijvoorbeeld als je met bloggen wilt beginnen en tips daarover wilt, of als je een nieuw aanbod lanceert en twijfelt over hoe je dit op de website kunt weergeven. We denken graag met je mee.

Wat valt er niet onder de vraaguren?

Voor grote aanpassingen (zoals een nieuwe pagina door ons laten schrijven en ontwerpen of een nieuwe fotoshoot) maken we een offerte op maat.

Wat als mijn uren op zijn?

Dan geven we je een seintje. Daarna schakelen we over naar ons uurtarief.

WordPress instructievideo’s

Kan ik alvast zien hoe WordPress werkt?

Je vindt instructievideo’s in onze kennisbank. Het gedeelte met SEO tips is afgeschermd voor niet-klanten, maar je kunt wel alvast zien hoe de WordPress blokeditor werkt.

Ik kan dus straks ook zelf de website aanpassen?

Ja, we bouwen de website in WordPress en daardoor kan je ook makkelijk zelf aan de slag. Je kunt teksten aanpassen en foto’s vervangen bijvoorbeeld, maar ook compleet nieuwe pagina’s maken. 

Kom je er niet uit of wil je even sparren? Dan zijn wij er voor je.

En heb je juist helemaal geen zin om zelf dingen aan te passen? Dan kun je het werk ook aan ons uitbesteden.

Heb je toch nog vragen?

Stuur ons gerust een bericht of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dan weet jij vrijwel direct wat er mogelijk is, hoe snel en wat het gaat kosten.